maandag 19 augustus 2019

Heeft er nog een Nederlander gescoord? #1

Niet alle rubrieken zijn een lang leven beschoren op De Voetbalpen, maar zo af en toe wordt er eens wat nieuws aan het repertoire toegevoegd. Zoals deze. Welke Nederlanders in den vreemde scoorden er de afgelopen week?

Bekende en minder bekende namen op de buitenlandse scoreformuliertjes. Zo vonden we vrijdag natuurlijk Memphis Depay op het formulier van Olympique Lyon tegen Angers die zijn waanzinnige wedstrijd bekroonde met twee treffers en daarnaast ook nog twee assists. Jody Lukoki scoorde donderdag al voor zijn Ludogorets in de voorronde van de Europa League. Jody Lukoki scoorde de 2-0, maar het werd in totaal liefst 9-0 (over twee wedstrijden) tegen TNS dat in de Welshe competitie uitkomt.

In Duitsland leerde men vorig jaar Wout Weghorst kennen als een gediplomeerd doelpuntenmaker. Het is duidelijk dat de oud-speler van Emmen, Heracles en AZ hier dit seizoen mee verder wil gaan. In het met 2-1 gewonnen duel op 1. FC Köln tekent Weghorst voor de 2-1.

Wie niet wist te winnen was Michel Vlap. Met Anderlecht verloor hij uit bij Kortrijk. Het goede nieuws is dat Vlap een positieve uitzondering is. Met een assist en een doelpunt uit een strafschop wist hij zich nog een beetje te onderscheiden.

En dan is er nog een Nederlander die tweemaal wist te scoren. SonderjyskE heeft nog altijd Mart Lieder in de gelederen. Lieder maakte in een uitduel bij Silkeborg zijn derde en vierde treffer in zes duels dit seizoen. Het duel eindigde in 3-3.

Nog meer? Nou, eentje dan. Gervane Kastaneer, tegenwoordig spelend bij Coventry City, scoorde de 2-0 in een duel tegen Bristol City in de League one. 

Op het account @nl_doelpunt wordt regelmatig bericht over scorende Nederlanders in het buitenland. Een bescheiden samenvatting wordt op dit blog gepubliceerd. Tips en opmerkingen zijn welkom. Bij voorkeur via het Twitteraccount of via het contactformulier op dit blog. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten