maandag 10 juni 2019

Vanuit de Mancave (1)

Als je op het ene blog de mensen op de hoogte houdt over hoe je de ontwikkeling van het blog voor je ziet dan is dat op het andere misschien ook wel zo fijn.

Vandaar dus de eerste aflevering van Vanuit de Mancave. Een kijkje achter de schermen van de Voetbalpen. Zo spannend is dat overigens niet. Mocht u dat gevoel hebben.

De Mancave is over het algemeen gewoon de keukentafel of de ligbank van waaruit ik voetbal kijk. Ooit wil ik nog weleens een echte mencave. Maar daarover later meer, waarbij ik alvast verklap dat u niet naar beneden hoeft te scrollen. Het gaat niet komen in dit artikel.

De afgelopen maanden heb ik enkele artikelen op dit blog geplaatst. Voor degene die het niet weten licht ik voorzichtig iets toe. Deze artikelen verschenen ooit vooral op Hendrie Schrijft, maar aangezien ik dat platform wat minder wil belasten met voetbal werd de Voetbalpen nieuw leven ingeblazen.

Het is nu een beetje zoeken. Naar tijd om enigszins hoogstaande artikelen te plaatsen, naar een manier om mensen die artikelen dan ook te laten lezen en daarnaast ook naar de balans tussen: Wat vind ik leuk om te schrijven en wat vinden de bezoekers leuk om te lezen? En vooral: Uit de valkuil blijven waar ik vaker intrapte met vooral blogs over voetbal. Die fout was vooral het uitbrengen van artikelen die allang in betere vorm uitgebracht waren door de vele professionele voetbalplatformen die er al zijn. En dan bleek vooral dat ik mij daarmee niet moet willen meten.

Daarom vind ik Hoe het ook gegaan zou kunnen zijn geschikt voor dit blog. De Ajaxpen is dat in dat licht weer veel minder (maar vind ik wel weer leuk om te maken en van daar dat het een kans krijgt). Ook Het gesprek van de dag en artikelen met een lijstje zijn geschikt voor dit blog. Ze zijn weliswaar niet uniek, maar daarentegen hapklaar waardoor ze toch wel redelijk gelezen worden.

De komende tijd zal ik leuke conceptjes proberen te bedenken voor dit blog (tips zijn welkom). Ik heb mijzelf een niet bindende termijn gegeven tot aan het EK van 2020. Dan moet dit blog 'ergens op lijken'.

Waarbij ik moet opmerken dat ik 'ergens op lijken' nog niet heb gedefinieerd. Al staat plezier hebben en houden natuurlijk op 1!

Best gelezen blog van mei 2019: Hoe het ook gegaan zou kunnen zijn: Turpin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten