zaterdag 1 juni 2019

De Ajaxpen #6: Champions League finale kijken

Nadat Ajax een waanzinnig seizoen tot een einde bracht met een dikverdiende dubbel bleef het nog even de gemoederen bezig houden. Zowel in positieve als in negatieve zin. Tijd door voor een nieuw Ajaxpennetje.

✔️Positief en negatief ❌
Eens even een willekeurige opsomming: Een waanzinnig class of '92 filmpje, bier gooien naar Femke Halsema, de aankoop van Lisandro Martinez, het staken van Ajax O-19, contractverlenging van jeugdspelers enz. Ajax was nogal in het nieuws. 

Dat het bij bier gooien naar de burgemeester van Amsterdam vooral gaat over de verdedigende kwaliteiten van Matthijs de Ligt en de nog altijd klemvaste Edwin van der Sar is eigenlijk bijzonder. Anderzijds: Men was nerveus over de huldiging op het museumplein. Dat het bij een licht gerstenatte burgermoeder bleef was misschien wel een opluchting. Veel triester vind ik het staken van Ajax O-19 tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Het statement van Ajax was zwak. Maar veel erger vind ik gewoon dat het Ć¼berhaupt gebeurd. Laat ik er maar niet te veel woorden aan vuil maken.

šŸ†CL-Finale
Vandaag is het zover. De Champions League Finale wordt gespeeld. Andere seizoenen een climax waar ik heel erg naar uitkeek en vooral een wedstrijd die gespeeld werd als de Europese tickets van welke Nederlandse club al vergeeld in het seizoensplakboek zaten. Dit jaar is het compleet anders geweest.

Ik ga kijken. Zeker weten. Zo gek ben ik wel op voetbal en de harde uitschakeling in Amsterdam heb ik al wel een plekje weten te geven. Maar het idee dat Ajax een seconde of 20 weg was van deze eindstrijd is nog steeds onwerkelijk. Het had een waanzinnige dag kunnen zijn. Dat wordt het nu vast ook, maar niet voor Ajax. Ben benieuwd of de spelers het emotioneel aan kunnen om af te stemmen op Veronica vanavond.

☀️Zomerstop
En daarna lekker zomerstop houden. Nou ja, vooruit. Nog even kijken naar Oranje, wat Afrika Cup en Copa Americawedstrijden met Ajacieden komen ook nog voorbij, maar als Ajacieden kunnen we al even herstellen van afgelopen seizoen. Zaterdag 23 juli trapt Ajax af voor de Johan Cruijff Schaal, 2 augustus begint de competitie weer, zes of zeven augustus begint Ajax met de derde voorronde van de Champions League en dus de nieuwe Europese campagne van Ajax. Twee voorrondes moet Ajax overleven om opnieuw door te dringen tot de groepsfase. Het wordt een hels karwei om ook maar in de buurt te komen van afgelopen seizoen.

Maar we gaan er wel voor duimen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten