woensdag 3 april 2019

De Ajaxpen: Emotietweets en lege handen

De Ajaxpen #1

De eerste van wat een lange serie op dit blog zou moeten worden. Voorlopig nog onder de naam de Ajaxpen wordt hier getypt wat er in mij opkomt over Ajax. Veel ingewikkelder is het niet. Om de twee weken online op woensdagen om 20:30 uur (al beloof ik maar niks). Deze week over emotietweets bij Ajax - PSV, de potentiële aankopen en de angst voor weer een mooi seizoen met lege handen.

⚽ Ajax - PSV
Het streven was om op 1 april te beginnen met dit blog (geen grap) en achteraf kon het dan ook geen betere dag zijn. De hartslag is nog steeds niet helemaal teruggekeerd naar een normaal niveau. Ajax-PSV was vast niet het meest hoogstaande duel ooit, maar wat betreft spanning zat het wel goed.

Ja, ik beken dat ik het opgaf. Bij de rode kaart van Mazraoui hield ik mijn rug nog recht. Toen Luuk de Jong direct scoorde hield ik het niet meer. Twee minuten later stond er een emotietweet online. En dat zijn nooit de beste tweets, maar wel de eerlijkste. 

Een geweldig Europees seizoen en misschien een bekertje. Maar het enige wat er, vind ik, toe doet is de landstitel en die leek heel even heel ver weg. Ik trok het niet meer. Een tweet waar ik gelukkig op terug moest komen. 

🥇 Eredivisie
Want hoe mooi ik alles ook vind en hoe hard ik als 32-jarige ook als een klein kind aan het juichen was nadat Ajax de Madrilenen gedeclasseerd had. Het eerste wat bij het bezinnen in mij op kwam was: Dit gaat Ajax de titel kosten (Positief denken is nooit mijn sterkste kant geweest). Net als in 2017 (ik weet het, dat valt niet te bewijzen, maar is zeker niet ondenkbaar) zou ook 2019 zomaar eens de geschiedenis in kunnen gaan als het jaar van de geweldige Europese campagne die de landstitel kostte. En dan heb je dus een leuk seizoen dat zal voelen als een seizoen met lege handen. Zonder daarbij te willen suggereren dat de beker niet mooi is.

🔜 Pierie & Scherpen
Vorig seizoen rond deze tijd kwamen zo ongeveer de eerste namen van de nieuwe aankopen voorbij. Perr Schuurs, Zakaria Labyad en Hassan Bandé waren de eerste namen. Daarna werden we verwend met Daley Blind en Dusan Tadic. Dat nu Kik Pierie en Kjell Scherpen worden genoemd spreekt dan opeens niet meer tot de verbeelding. We zijn verwend geraakt! Zelf zie ik Pierie en inmiddels ook Schuurs nooit een vaste kracht bij Ajax worden, maar wie ben ik? Aan het begin dit seizoen zette ik nog mijn vraagtekens bij Frenkie de Jong! Van mij mogen Pierie & Scherpen (bij keepers is het helemaal lastig inschatten) graag het tegendeel bewijzen. Al lijkt het mij wel buitengewoon slim om ze eerst nog een jaar of twee in hun huidige omgeving te laten blijven. 

Eerstvolgende horde & Kampioenschap
Over een kwartier (na online komen van dit artikel) begint Emmen tegen Ajax. Weer een nieuwe uitdaging. Een potentiële bananenschil? Denk ik niet. Al weet je het bij Ajax nooit. Toch durf ik wel te zeggen dat dit een redelijk eenvoudige 0-3 overwinning moet kunnen worden. Zo uitgesproken ben ik zoals boven gezegd dus nog niet over het kampioenschap. Ik vrees dat na een mooie voorstelling tegen Juventus (met uitschakeling) Ajax opnieuw veel lof toekomt en dat er daarna een grote doffe dreun volgt tegen FC Groningen. Zoveel steken zal PSV toch ook niet meer laten vallen...

Naam
Tot slot: Als u tijdens FC Emmen tegen Ajax even een momentje over heeft denk dan even mee. Ik zoek nog een prikkelende naam voor dit tweewekelijks terugkomende rubriekje. Al hoop ik natuurlijk ook dat u een wedstrijd lang naar wervelend Ajaxvoetbal zit te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten