maandag 29 april 2019

De Ajaxpen #4: De beker gaat voor én Tottenham is favoriet


Een hele week geen wedstrijd van Ajax. Dat moet alweer een tijdje geleden zijn. Even bijkomen en vooral voorbereiden op wat komen gaat. Want we gaan minimaal vijf hete wedstrijden tegemoet. Hopelijk zelfs zes. Een Ajaxpen over favoriet Tottenham, de vurig gewenste bekerwinst en De Graafschap-uit.

👁️Nog even terugkijken
De laatste keer dat u iets van mij las met betrekking tot De Ajaxpen zweette ik peentjes over vooral de tegenstandFC Groningen en neemt u van mij aan dat dit voor het duel met Vitesse niet minder was. Het ging dan ook met vallen en opstaan, maar het leverde zes punten op. Met dank aan Klaas-Jan Huntelaar in Groningen. Iedereen die zegt dat juist de ervaren Huntelaar niet zo dom rood mag pakken heeft gelijk, maar van Huntelaar kan ik net even iets meer hebben dan van heel veel andere spelers die wel eens domme dingen doen. Het had fataal kunnen zijn dat we hem moesten missen tegen Vitesse. Maar gelukkig deed Vitesseverdediger Maikel van der Werff er alles aan om Ajax in het zadel te helpen en houden. Al ging het allerminst van een leien dakje. De zege kwam echter nooit in het geding.

Natuurlijk win ik als supporter liever de Champions League dan de beker, maar ik ruil de bekerwinst niet in voor een (halve) finaleplek.

🐓Favoriet Tottenham
En dus kunnen we ons richten op wat zomaar tot één van de meest historische gebeurtenissen uit de Champions League geschiedenis kan leiden. We zitten zelfs in de waanzinnige situatie dat er toonaangevende Nederlandse kranten zijn die schrijven dat plaatsing voor de finale ten koste van Spurs voor Ajax een must is. Waanzinnig. Natuurlijk is Tottenham een uitzondering in Engeland met twee jaar geen aankopen, maar Tottenham is ook gewoon de club die rustig 40 miljoen euro neerlegde voor Davinson Sanchez om maar wat te noemen, terwijl het de jaren daarvoor überhaupt vrijwel elk jaar de beste Ajacieden binnen hengelde.
Ajax is absoluut de underdog, maar niet kansloos. Een voordeel is natuurlijk dat Ajax de spieren en pezen een weekje rust mocht geven, terwijl Spurs afgelopen weekend nog aan de bak moest. Al vind ik niet dat een Eredivisieploeg medelijden hoeft te hebben met een club uit de Premier League. Spurs gaat een kluif krijgen van Ajax. En dat is al een prestatie op zich.

🏆De beker winnen
Mijn hartslag loopt ook al op voor de bekerfinale trouwens. Zelf heb ik het idee dat dit voor velen als een vervelend tussendoortje wordt gezien. Alsof het normaal is dat het tegenwoordig om de Champions League en de Eredivisie draait. Ik ben één van de weinigen die nog steeds geen (halve) finaleplaatsen in ruilt voor een hoofdprijs. Natuurlijk win ik als supporter liever de Champions League dan de beker, maar ik ruil de bekerwinst niet in voor een finaleplek in een meer toonaangevend toernooi. Alleen gewonnen prijzen tellen. Zeker na een pijnlijke droogte van vijf zware voetbaljaren. Ik hoop dus dat de sterkste elf speelt in de bekerfinale. Omdat we dan het meeste kans maken om hem te winnen en ook omdat ik denk dat het goed is dat Ajax in het ritme blijft voor de return tegen de Spurs.

Na 15 mei 2019 is er óf afgerekend met het 'Ik hoop dat De Graafschap degradeerd'-Trauma óf voornoemde datum die als historisch bekend staat krijgt er een rouwrandje omheen. 

⚽Graafschap-uit
De Eredivisie komt de volgende keer weer uitgebreid aan bod, maar het moet mij van het hart. De grap dat het onmogelijk is om uit bij De Graafschap je kampioenschap te verspelen kennen we nu wel, maar toen ik begreep dat de beslissing van de Eredivisie dit jaar uit bij De Graafschap valt en ook nog uitgerekend op 15 mei kwamen er wel héél veel emoties samen ineens. Na 15 mei 2019 is er óf afgerekend met het 'Ik hoop dat De Graafschap degradeerd'-Trauma óf voornoemde datum die als historisch bekend staat krijgt er een rouwrandje omheen. 

🎲Voorspellingen
Ajax kan opnieuw pieken en zal tegen een vermoeid en aangeslagen Spurs in de uitwedstrijd de bovenliggende partij zijn. Toch wordt het 2-2. Afmaken in de Arena dus. En de beker winnen we. Ruimschoots. Het kan zomaar 4-0 worden. 

Heb ik al eens gezegd dat ik geen positivo ben?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten