woensdag 17 april 2019

De Ajaxpen #3: Juventus - Ajax editie

De Ajaxpen #3: Juventus - Ajax editie

De Ajaxpen verschijnt eigenlijk tweewekelijks, maar op dagen als deze ontkom je er eigenlijk niet aan. Maandag verscheen #2 waarin ik al zeker wist dat Ajax Juve ging pakken. Achteraf je gelijk halen is altijd makkelijk. Maar wat was het genieten. Ongekend. 

Juventus mag blij zijn dat het geen 1-5 is geworden
Dit Ajax kan de Champions League winnen
Ajax deklasseerde Juventus tot angsthazen
Ajax staat in de halve finale van de Champions League

💤Niet durven dromen
Zomaar wat quotes die gisteravond en vandaag voorbij kwamen op de televisie en in andere media. Toen Ajax in juli voor het eerst aantrad dit Europese seizoen tegen Sturm Graz had ik niet durven dromen dat dit ooit gezegd zou worden.

Op deze plek hoef ik echt niet alles nog een keer door te nemen met u. Als u zelfs als de moeite neemt om dit blog te bezoeken dan heeft u zeker de wedstrijd gezien. Van de treffer van Ronaldo tot de gelijkmaker van Donny van de Beek. Notabene in de 34e minuut. Ik geloof niet in een bovenliggende macht bij dit soort symboliek, maar verklaren kan ik het ook niet. En natuurlijk zag u ook alle gemiste kansen en toen toch de treffer van Matthijs De Ligt en vervolgens de onbedoelde handsbal van Blind die bijna alles nog heel spannend leek te maken. 

Aan het eind van die negentig minuten vol gebeurtenissen lag ik min of meer uitgeteld op de grond. Naast mij zat mijn vrouw, die overigens alles behalve een hekel aan voetbal heeft, op bijna jaloersmakende wijze rustig series te kijken op haar telefoon. 

Heerlijk hoe ik nog kan juichen als een klein kind bij een treffer van Ajax en hoe ik kan jammeren als het even tegenzit. In de competitie  hou ik die emoties nog wel enigszins onder controle, maar bij dit soort wedstrijden. Dat lukte al niet in 2017 in de Europa League, maar in dit Champions League hebben we juichen en jammeren 2.0 te pakken, hoor.

💰12 miljoen
Ondertussen zag ik Marc Overmars, die de zak met de bonus van zoals ik begreep 12 miljoen euro voor het gemak al even onder zijn overhemd had verstopt, een buikschuiver maken een klein uur nadat de buit binnen was. Duidelijk werd dat hij zelf thuis de was niet doet, aangezien hij mij geen type lijkt die makkelijk geld vrij maakt voor nieuwe overhemden.

Nog even over die twaalf miljoen. Als ik mij ergens zorgen over maak na al dit succes is het wel dat de leegloop deze zomer onvermijdelijk is en steeds grotere vormen zal aannemen. Want na deze wedstrijd zullen zelfs de spelers die met potlood in de scoutingboekjes vermeld stonden inmiddels met dikke stift genoteerd staan. Het is puur hypothetisch en ik weet dat het niet kan, maar stel dat je (een deel van) die twaalf miljoen rechtstreeks aan bijvoorbeeld Ziyech en Neres overmaakt. Dan hou je die toch binnen boord? Lijkt mij de goedkoopste en meest trefzekere oplossing. 

✔️Mission impossible is possible?
Het onmogelijke is onmogelijk tot het toch ooit gelukt is, maar waar eindigt dit? Kan Ajax echt de Champions League winnen? Ik kan het niet geloven. Is Ajax gewoon vele malen beter dan we allemaal denken? Is dit Europese top? In mijn Whatsappgroepje met voetbalvrienden hield ik het op 'dat dit Ajax in vorm aanvallend niet niet te stoppen is en een waanzinnig goed gevoel voor piekmomenten heeft'

Nog een paar keer pieken dit jaar dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten