maandag 15 april 2019

De Ajaxpen #2: We Gaan Juve pakken!

De Ajaxpen #2: We Gaan Juve pakken!

Als het om supporten van Ajax gaat staat er een zenuwslopende maand voor de boeg. Over iets minder dan een maand weten we of Ajax met lege handen staat of dat de dubbel gewonnen is. Of iets er tussenin. En wie weet is dan zelfs de treble nog in het zicht. 😎 Deel 2 van de Ajaxpen over het aan de zegekar binden van Juve, bananenschillen in de groene Kathedraal en komen we nu liever een ronde verder of worden we liever kampioen?

❓Ronde verder of kampioen?
Je kon de afgelopen week geen podcast luisteren, geen twitteraccount openen of gewoon met een vriend erover praten en de vraag 'Wil je liever kampioen worden of liever een ronde verder in de Champions League?' kwam wel weer voorbij.Voor mij is het simpel. Prijzen is waar het om draait. Ik zag Ajax in 2017 liever kampioen worden dan de Europa League finale halen. Hoe geweldig ik dat laatste ook vond. We praten nu om de haverklap over de prijzendroogte bij Ajax. Veel vaker dan over de Europa League finale van destijds. 

Zelf vroeg ik op Twitter heel origineel hoeveel punten in de Eredivisie je in zou leveren voor het bereiken van de halve finale, de finale en het winnen van de Champions League. Natuurlijk reageerden er weer weinig mensen, maar ik kon mij vinden in degene die geen punten wilden inleveren voor een halve finale of een finale, maar er wel 15 over hadden voor de Champions League winst. Maak daar maar twintig van wat mij betreft of zelfs 25

De beker zou ik zelfs niet laten lopen voor een ronde verder in de Champions League. Al zullen weinig supporters dat met mij eens zijn. Wel wil ik voor de vaste club uitsupporters in Europa een lans breken. Dat die nog zin hebben in een tripje naar laten we zeggen Liverpool of Barcelona begrijp ik natuurlijk wel. 

Maar gelukkig hoeven we niet te onderhandelen. Alles winnen kan ook gewoon. Alles verliezen ook, maar daar denken we niet aan.

🎮Cristian Pavon
Van de week werd ik verrast met het feit dat Ajax in de markt is voor Cristian Pavon. De Argentijnse aanvaller koop ik zo'n beetje al jaren in elke jaargang van FIFA. Zo is hij virtueel al speler geweest van Tottenham Hotspur, AC Milan en ook al meerdere malen van Ajax. Opeens dook hij (in het echt) op in Rusland. Als selectiespeler van Argentinië. Het zou een sensatie zijn als Ajax hem weet te strikken. Mijn volgende FIFA-tip: Omar Alderete, een Paraguayaanse verdediger. Iemand anders nog goede FIFA-tips?

🔥We gaan Juventus pakken
Van mij zelf ben ik bepaald geen positivo. Ik zie Ajax wel serieus een ronde verder komen in de Champions League. De machine van Ajax draait en doet dat soms waanzinning. Waarom zou dat in Turijn niet kunnen? Ik durf te zeggen dat Ajax zeker gaat scoren. De vraag is wat Juventus er tegenover gaat stellen met een weer fitte Ronaldo (dat was hij in Amsterdam namelijk beslist niet). Met 2-2 is Ajax ook door. Maar ik zie het gerust ook 1-3 worden. We gaan Juve aan de zegekar binden. Schrijf maar op.

🍌Groene bananenschil
Maar om dan toch maar te bewijzen dat je mij niet moet inhuren als je diep in de put zit: Oh, wat zie ik daarna tegen zaterdag op. Dan moet Ajax op bezoek in de Groene Kathedraal van Groningen. De potentiële bananenschil die je wist.. Of zou dit seizoen het toch echt een keer anders zijn? En pakken we Groningen ook zonder al te veel inspanningen. En glijdt PSV, die toch al wekenlang over verschillende bananensmurrie glibbert, vervolgens ook nog een keertje uit? Wie zal het zeggen. Maar het zou helemaal des Ajax van de laatste jaren zijn om na een topprestatie in Turijn de competitie weg te geven op een winderige avond in Groningen.

In Juventus-uit heb ik echt enorm zin. Voor FC Groningen-uit ben ik onwaarschijnlijk nerveus. Maar laat duidelijk zijn: Ik hoop op beide op een fantastische afloop!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten