woensdag 17 juni 2015

Pijnlijke top-50

Sorry, net als gisteren weer een blogpost geïnspireerd op een artikel uit VI. 

Zoals elk jaar kwam het weekblad weer met de top 50 als het gaat om beste spelers van het voorbije seizoen. Wie op één staat mag ik vast niet verklappen, maar dat hoeft ook niet, dat weet u gewoon.

Pijnlijk is dat alleen Arjen Robben als Nederlander een plekje heeft geworven in de prestigieuze lijst. En wel als nummer vier. Verder is er in geen velden of wegen een Nederlander te bekennen. En ook niemand uit de Eredivisie. 

Pijnlijk. Het werd nog pijnlijker. Omdat ik zeker wist dat er weer negatief tegen Nederland aan werd gekeken begon ik mij heel hard spelers uit Nederland of de Eredivisie te bedenken die toch in deze lijst zouden moeten zitten.

...

Ik vond inderdaad niemand. Depay? Goed gespeeld, maar weinig laten zien in Europa. Wijnaldum? Misschien, maar ook Europees zeker 50 spelers voor. Feyenoorders? Hooguit Clasie, maar die kon zich ook niet onderscheiden waar het echt nodig was. Ajax? Dat Cillissen als eerste door mijn hoofd schoot zegt heel veel over de prestaties van de rest van de Ajacieden dit seizoen.

Over de grens dan. Van Persie? Niks laten zien. Strootman had er zeker in gestaan als hij wat fitter was. Blind? Degelijk genoeg, aardig seizoen gedraaid, maar niet onderscheidend genoeg voor een plaats in deze lijst. Sneijder was beslissend in Turkije. Die is wellicht gepasseerd inderdaad. En Bas Dost vinden we bij nader indien nog terug op plekje 47 na een flitsende tweede seizoenshelft. Maar verder? Eigenlijk is de hoge klassering van Robben al discutabel, gezien hij op de beslissende momenten verstek moest laten gaan wegens diverse blessures.

Om maar met de wolven in het bos mee te huilen: We zakken verder en verder weg als voetbalnatie (maar zijn wel vierde van de wereld, laten we daar nog maar even van genieten).

Kan jij nog een Nederlander bedenken die bij de beste 50 voetballers van het afgelopen seizoen hoort?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten