dinsdag 16 juni 2015

Het gemis van Tobiasen


Bovenstaand stukje komt uit de VI van afgelopen week. Wekelijks wordt in de rubriek 'Anno' een spraakmakend elftal uit een bepaald seizoen uitgelicht. Soms is de rubriek oersaai, andere keren lees ik het met plezier.

Deze editie was het elftal van SC Heerenveen aan de beurt in het jaar 1996. Een elftal dat als voornaamste prestatie de bekerfinale haalde en verloor van Roda JC. Prachtige en soms bijna vergeten namen kwamen er voorbij. Wat dacht u van Igor Korneev die destijds van Barcelona naar SC Heerenveen kwam? Maar ook Max Houttuin of Ali El Khattabi. En uiteraard Jon Dahl Tomasson die doorbrak en een transfer naar Newcastle United forceerde.

Ole Tobiasen was zijn landgenoot en verdienstelijk rechtsback van de Friezen die later naar Ajax ging. Een grotere toekomst leek hem toegedicht, want naar Ajax volgde AZ, MVV en een aantal clubs uit zijn vaderland. 

Dat maakt bovenstaande passage des te wranger. Tobiasen mocht in verband met zijn blessuregevoeligheid niet naar het WK van Ajax. Hij miste dat wat het hoogtepunt van zijn carriére kan zijn. De Denen haalden in Frankrijk de kwartfinale en Tobiasen kwam nooit meer in de buurt van een dergelijk podium. Ik kan mij voorstellen dat dit pijnlijk is om op terug te kijken.

Overigens, voor VI-abonnees of VI-Premium abonnees is het artikel hier te lezen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten