vrijdag 19 juni 2015

Als ik later groot ben ga ik voor De Speld werken

Een paar maanden geleden begon ik dit blog in een opwelling. Ik had een geweldig idee! Als groot fan van het met satire doordrongen De Speld had ik een lumineus plan. Ook satirische nieuwsberichten schrijven, maar dan alleen over voetbal. Ik zag mijzelf (bij wijze van spreken, ik zeg het er maar bij) al zitten bij een programma als 'De Wereld draait door' om te vertellen hoe het ooit begon.

Al snel bleek het geen succes. Alhoewel, dat vond ik zelf, want 'De Voetbalpen' trok weinig bezoekers. Dat bleek alleen al uit het feit dat ze steeds één vind-ik-leuk wisten te verwerven. Van mezelf. Ik schreef een enkel artikel wat ik zelf wel aardig vond als Marco van Basten laat doelpunt EK'88 schrappen* en Sigthorsson opnieuw in basis: Nul houden steeds belangrijker. Veel flauwer waren de posts met de titel Matig debuut Suarez: Tandeloze Tijger en Lionel Messi wint Televizierster. Ook AZ schrijft wedstrijd uit om soap te beëindigen oogste geen applaus.

Inmiddels schrijf ik op de Voetbalpen gewoon alles wat uit mijn vingers komt en over voetbal gaat. Van de week stuitte ik op dit artikel van De Speld over Guus Hiddink. Hij kwam precies op het juiste moment want ik het gedraai van Hiddink gaat behoorlijk irriteren. Ik had het stuk zelf kunnen schrijven bij wijze van spreken. Ik moest er heel erg om lachen en dacht weer: Als ik later groot ben ga ik voor De Speld werken!

*Deze had zelfs een reactie en dus één lezer!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten