maandag 25 mei 2015

Wat als...

Gisteren was het voor vele Ajacieden (en misschien ook voor niet Ajacieden, je weet nooit) een dag waarin een gouden herinnering weer even centraal stond. Immers was het precies 20 jaar geleden dat Ajax in Wenen met 1-0 won van AC Milan dankzij het befaamde puntertje van Patrick Kluivert waarmee het de Champions League won.

Andere Tijden Sport greep de gelegenheid aan om een mooie documentaire (klik) te maken waarin vooral de snelle ontwikkeling van Patrick Kluivert centraal staat. 

Toen ik vanochtend wat op internet rondstruinde kwam ik via-via op dit artikel van het NRC. Het gaat over de documentaire van gisteren, maar ook de naam van Dejan Savicevic valt vaak. De smaakmaker van AC Milan destijds moest de finale verstek laten gaan dankzij een liesblessure. Wat als Savicevic... komt in het artikel plotseling voor.

Ach, wat als. Een makkelijk tegengeluid is snel gemaakt, want wat als Jari Litmanen geen last van hooikoorts had tijdens de finale?
En wat als Ronaldo niet voor PSV koos maar toch voor Ajax? Dan had Kluivert misschien wel nooit zijn doorbraak gekend bij Ajax. 

We kunnen nog wel even doorgaan:
Wat als Mark van Bommel op 4 mei 2005 Massimo Ambrosini niet uit zijn rug laat lopen?
En wat als Jasper Cillessen op 13 juni 2014 niet de 2-0 van Spanje weet te voorkomen?

Geen idee wat er hoe 24 mei 1995 was afgelopen als Savicevic meedeed. Maar Savicevic deed niet mee en de afloop is bekend.

Wat is jouw 'wat als' momentje?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten