zaterdag 30 mei 2015

Jürgen Klopp

Vandaag is het Olympiastadion in Berlijn het decor van de DFB-Pokal. Borussia Dortmund strijdt met VFL Wolfsburg om de Duitse beker. 

De bekerfinale is tevens het decor van het afscheid van Jürgen Klopp bij Borussia Dortmund. Sinds 2008 zwaaide de coach de scepter bij die Schwarzgelben en deed dat meer als verdienstelijk. 

Toen Klopp in 2008 in dienst trad in Dortmund was de club een seizoen eerder slechts dertiende geworden in de Bundesliga onder trainer Thomas Doll. Ook kwam de club uit een financieel diep dal klimmen op dat moment. 

Klopp, die daarvoor 12 (!) jaar in dienst was geweest bij Mainz 05 als speler en trainer, poetste het imago van de club aardig op. Tussen 2008 en 2015 hielp hij de club aan twee landstitels (2011 en 2012), een DFB pokal (2012) en twee DFB super cups (2013 en 2014). Het huzarenstukje was misschien nog wel de Champions League finale in 2013. In Londen werd hem de overwinning ontnomen door Arjen Robben (klik), maar zelfs dat kon de glans van de uitstekende prestatie niet wegnemen. 

Vanavond kan Klopp daar dus nog één prijsje aan toevoegen als hij de ploeg van onder anderen Bas Dost weet te verslaan. Uitgerekend in een wat teleurstellend seizoen waarin pas in de laatste speelronde ternauwernood Europees voetbal werd veiliggesteld met het bereiken van de zevende plek kan de DFB Pokal Dortmund nog wat glans geven. 

En het afscheid van Jürgen Klopp ook natuurlijk. Het is hem gezien de prestaties de afgelopen jaren gegund.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten