dinsdag 26 mei 2015

Go Ahead Eagles

Gisteren degradeerde Go Ahead Eagles vanuit de Eredivisie naar de Jupiler League (klik). Over twee wedstrijden was De Graafschap sterker. Het werd twee keer 1-0 voor de ploeg uit Doetinchem. 


Als Zwollenaar hoor ik natuurlijk een gat in de lucht te springen, maar ik heb al vaker uitgelegd dat de sympathie voor de ene club voor mij niet per se een antipathie tegen de andere club betekent. 

Als de IJsselderby op het programma staat dan merkt de voetballiefhebber dat in de stad. Een derby is naast de clashes met de traditionele topclubs de wedstrijd van het jaar. En dus gaf de toetreding van Go Ahead Eagles de Eredivisie een extra dimensie in 2013. 

Ook gezien de resultaten van PEC tegen de rivaal uit Deventer het afgelopen seizoen had ik graag gezien dat de Eagles nog even een jaartje bleven hangen. In Deventer werd het namelijk 2-3, in Zwolle 0-1. Een resultaat dat voorlopig dus niet recht gezet kan worden. 

Ik hoop dus dat de Eagles (die saillant genoeg ook nog eens Europa in gaan met dank aan het Fair Play Klassement) snel weer terug zijn op het hoogste niveau. 

Ga je de IJsselderby ook missen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten