woensdag 1 april 2015

Hoe Leo Oldenburger voetbalminnend Nederland uit het dal trok

Nederland won gisteren dus in een oefenduel met 2-0 van Spanje. 

Dus kan je een handvol redenen bedenken waarom Nederland gewonnen heeft.

Zo zou je jezelf kunnen afvragen in welke slechte staat het Spaanse voetbal wel niet moet zijn. Ook is het natuurlijk zo dat Juanmi geen Diego Costa en dat bijvoorbeeld Santi Cazorla niet kan tippen aan Iniesta. 


Natuurlijk kunnen we sikkeneurig zijn en treuren dat het in een nietszeggend oefenpotje wel lukt, terwijl we voor het 'echie' verliezen van Tsjechië, IJsland en Turkije. 

We winnen een potje maar er zijn mensen die twitteren dat dit jammer is, want anders zou Hiddink misschien ontslagen worden. 

Gelukkig was de commentator van dienst iets positiever ingesteld

Leo Oldenburger mocht Nederland-Spanje verslaan van SBS6 en trok voetbalminnend Nederland uit het dal. 

Want na nederlagen tegen bovengenoemde ploegen, aangevuld met Italië en Mexico, was er dan eindelijk een lichtpuntje. Na ongeveer 15 minuten, toen Davy Klaassen de 2-0 binnenschoot, pakte Oldenburger zijn rekenmachine erbij en rekende ons rijk.

Liefst zeven keer wist Nederland te scoren in een uur voetballen tegen Spanje. Dan hebben we het dus over de regerend Europees kampioen. De commentator had dan de laatste 45 minuten gerekend tegen Spanje op het WK en de 15 minuten die Nederland nodig had om gisteren de eindstand op het scorebord te zetten.

'Met een klein beetje fantasie', zei hij er nog wel even bij. 

Gelukkig wel.
Maar toch ontzettend bedankt, Leo!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten