zaterdag 21 maart 2015

Nicolas Boilesen

Afgelopen donderdag, in het duel van Ajax tegen Dnipro Dnipropetrovsk zagen we  Nicolas Boilesen volgens trainer Frank de Boer bij Ajax door 'de ondergrens zakken'. 

Nu ben ik de laatste die zal durven beweren dat Boilesen op dit moment een Ajax-waardige speler is. Verdedigend is het niet veel soeps en hoewel de Deense back veelvuldig met de bal naar voren rent is het aanvallend ook geen grootsheid. Zelden komt er een goede pass of vlammend schot uit voort. Om nog maar te zwijgen van een goede voorzet.

Dat Boilesen door de technische staf tot aanvoerder is gekozen is mij dan ook helemaal een raadsel

En niet alleen voor mij blijkbaar, maar ook voor de andere aanwezigen in de Amsterdam Arena. Een fluitconcert dat volgt op de zoveelste pass naar achteren terwijl er echt noodzaak was om vooruit te spelen is nog enigszins te accepteren. Maar ik vind het bijzonder pijnlijk als we massaal gaan juichen als een matig tot slecht presterende speler onder luid gejuich gewisseld wordt.

En dan praten we over oprechte blijdschap dat een speler eruit moet, niet bepaald een publiekswissel dus

Het overkwam Boilesen dus toen hij in de honderdste minuut het veld moest ruimen voor breekijzer Mike van der Hoorn (die ook al eens de hoon van het publiek over zich heen kreeg). Er van uitgaande dat Boilesen het niet expres doet, en dat lijkt mij het meest waarschijnlijk, is het toch vreemd om je eigen clubhelden zo af te branden.

In zulke gevallen denk ik dan vaak aan Daley Blind

En hopelijk neemt Boilesen daar een beetje een voorbeeld aan. We weten allemaal hoe het gegaan is. Blind was nooit een zekerheidje, zijn contractverlenging was uiterst onzeker en het heeft vast niet veel gescheeld of Blind had nu in de middenmoot van de Eredivisie gespeeld. Bij het dieptepunt ging hij onder anderen in een wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tot grote vreugde van het publiek naar de kant. Niet veel later blonk Blind uit als linksback, veroverde zelfs een plek op het middenveld bij Ajax en werd international. Na een puik WK in Brazilië dwong hij zelfs een transfer naar Manchester United af.

Benieuwd waar Nicolas Boilesen over pak 'm beet drie jaar staat. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten