zaterdag 31 januari 2015

Laat de Oranjehelden terugkeren

Natuurlijk weet ik ook dat het bij lange na niet alleen maar succesverhalen zijn. Niet alle Oranje-internationals wisten de ervaring die zij bij de buitenlandse topclubs hadden opgedaan terug in de Eredivisie te verzilveren. Toch wens ik van ganse harte dat ze allemaal terugkomen. Voor het beroemde laatste kunstje.

Frank Rijkaard gaan we heus niet meer overtreffen

Het verhaal van Frank Rijkaard gaat heus niet meer overtroffen worden. Terugkomen vanuit het buitenland en vervolgens in één jaar tijd een jeugdig Ajax de Champions League bezorgen. Phillip Cocu zijn terugkeer bij PSV was ook een succes in het eerste decennia van deze eeuw. Van onze buitenlandse helden kun je nog zeggen dat de terugkeren van Jari Litmanen en Ji-Sung-Park niet verkeerd uit hebben gepakt, al is dit niet te onderbouwen met keiharde prijzen.

Natuurlijk is er ook het fiasco van Patrick Kluivert bij PSV. Of de matige inbrengen van Edgar Davids, Jaap Stam en eigenlijk toch ook Mark van Bommel.

Een zak geld of Feyenoord voor het eerst sinds jaren richting Coolsingel schieten

Maar stelt u het zich eens voor. Dirk Kuijt laat zijn zak met Turkse lira's voor wat het is en doet nog anderhalf jaar Feyenoord. Stel dat hij Feyenoord richting de Coolsingel schiet. Dat moet toch veel meer waard zijn dan een zak geld?

Dan kan ik mij toch voorstellen dat Rafael van der Vaart zich bedenkt dat hij ook nog wel eens voor de prijzen wil spelen in plaats van in de kelder van de Bundesliga. Of dat Arjen Robben PSV nog een jaartje Europees succes wil bezorgen. Misschien dat Wesley Sneijder nog een jaartje de Ajaxtalenten bij de hand wil nemen en Klaas-Jan Huntelaar Ajax eindelijk weer eens een topscorer bezorgd. 

Laat de Oranjehelden terugkeren

Ik pleit voor een terugkeer van de Oranjehelden. Laat Kuijt er deze winter nog mee beginnen. Als ik het goed gelezen heb, heeft hij nog twee dagen...


Elders op dit blog:
Knipsels: de clash van VI en de Chinese vraag die rijst
Applaus voor Kenneth Vermeer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten