vrijdag 28 november 2014

Opstelling Vitesse: Géén voorhoede

Vitessetrainer Peter Bosz heeft alvast zijn opstelling prijsgegeven voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles van aanstaande zaterdag. Op het eerste gezicht weinig verrassend, maar wie wat langer naar de opstelling kijkt ontdekt al gauw dat er iets ontbreekt. Bosz: 'Het zal wel een primeur zijn, maar een linie die niet presteert hoef ik ook niet op te stellen en kan ik beter sparen voor een duel met een tegenstander die zonder achterhoede speelt.'

De ploeg van Bosz is de afgelopen weken in een vrije val geraakt. Over het algemeen spelen de Arnhemmers puike wedstrijden, maar vooral in de voorhoede wordt er pijnlijk gefaald. Tevens was de positie van doelman Piet Velthuizen discutabel, maar dit is opgelost door een blessure. Hierdoor staat sinds vorige week Eloy Room voor de rest van het jaar in het doel van de huidige nummer twaalf in de eredivisie.

Daarom moest Bosz op een andere wijze ingrijpen en heeft hij besloten om de Eagles zaterdag te bestrijden zonder voorhoede. 'Het klinkt misschien gek, maar waarom zou ik een linie belasten die de afgelopen weken volledig nalaat, waarvoor het gehaald is?' De beslissing houdt in dat Douda, Traore en Olinyik het duel zullen aanschouwen vanaf de bank op de tribune.

Bosz heeft aan dat het nog niet te laat is voor de voorhoede van Vitesse. 'Wel denk ik dat ik een trend aan het zetten ben. Ik kan mij best voorstellen dat Ajax binnenkort zonder zijn falende achterhoede aantreedt en dat NAC toch een keer de knoop doorhakt en geen doelman opstelt. Tegen zo'n tegenstander kan het zomaar zijn dat mijn voorhoede weer uit het dal kan klimmen. Het moge duidelijk zijn dat als mijn voorhoede de vorm krijgt van het begin dit seizoen er altijd een plekje voor ze ingeruimd zal worden'.

Verwachte opstelling Vitesse: Room; Wallace; Kruiswijk; Van der Heyden; Achenteh; Pröpper; Vejinovic; Leerdam.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten