vrijdag 19 september 2014

Anonieme groepering Vitesse wil referendum over 'Chelsea'

In de slipstream van het Schotse referendum, waarbij de inzet een wel of niet lid blijven van het Verenigd Koninkrijk was, volgt er op termijn mogelijk nog een belangrijke kiesronde. Het zal opnieuw een stemming betreffen die Engeland op haar grondvesten zal doen laten schudden. Volgelingen van de voetbalclub Vitesse hopen namelijk op korte termijn ook naar de stembus te gaan.

Een anonieme groepering die zichzelf Vote for a Free Vitesse noemt heeft dit laten weten middels een anonieme verklaring. De club, die sinds 2010 de touwtjes uit handen gaf door de club te laten overnemen, lijkt volledig in de macht van Chelsea. De voetbalclub uit Londen lijkt nog niet in paniek, maar geeft aan de berichten uit Arnhem nauwlettend te volgen. Een woordvoerder laat weten 'het tumult te betreuren' en 'dat er wat Chelsea betreft altijd te praten valt over meer autonomie',

In de verklaring geeft Vote for a Free Vitesse onder meer aan dat het weer baas in eigen huis wil zijn. 'Jaarlijks worden we overspoeld met spelers uit de Chelseavijver. Nog even en Vito (Vitesse's Mascotte red.) en Hertog (de zeearend die elke thuiswedstrijd voor aanvang van de wedstrijd door het stadion vliegt red.) worden ook nog vervangen door een inbreng uit Londen. We kunnen onderhand wel in de Premier League gaan spelen'. De groepering wil zo snel mogelijk met het bestuur van Vitesse om tafel om de wensen kenbaar te maken. 'Het mag duidelijk zijn dat de club uiteindelijk van de supporters is en het is niet meer dan logisch dat deze dan ook een stem hebben in deze zware kwestie.'

Uiteraard zijn er ook mensen tegen het plan van de anonieme groepering. Het nee-kamp brengt vooral naar voren dat Vitesse sinds het onder de vleugels van Chelsea valt zich kan meten met de grote vaderlandse clubs, het voetbal aanzienlijk verbeterd is en een landstitel dichterbij is dan ooit. 'Dat we geen baas meer zijn in eigen huis moeten we dan maar voor lief nemen', laat een supporter desgevraagd weten.

Vote for a Free Vitesse hoopt desondanks op korte termijn het bestuur te kunnen overtuigen een referendum te houden. Bookmakers voorspellen een nek-aan-nek-race. De romantici die Vitesse graag op eigen kracht ziet bewegen zal minimaal evengoed vertegenwoordigd zijn als de nieuwe realisten die van mening zijn dat Vitesse zonder Engelse hulp overgeleverd zijn aan de voetbalgoden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten