dinsdag 16 september 2014

Ajax presenteert nieuwe shirtsponsor: Marc Overmars

Vanuit het niets presenteerde de Amsterdamse voetbalclub Ajax vandaag haar nieuwe shirtsponsor. Hoewel de hoofdverantwoordelijke van de marketingafdeling, Edwin van der Sar, gisteren nog bij RTL Late Night aan tafel zat bij Humberto Tan werd er met geen woord gerept over de naam die vanaf januari op het prestigieuze Ajaxshirt zal prijken: Marc Overmars. De spelers van de regerend landskampioen spelen na de winterstop inderdaad met de naam van hun technisch directeur op de borst.

Randstad, KLM en Huawei. Zo maar een kleine greep uit de namen die de ronde deden als kandidaat om Aegon op te volgen als shirtsponsor bij Ajax toen de verzekeraar aangaf te willen stoppen. De marketingafdelingen van de multinationals zullen verbaasd hebben gekeken toen vanochtend de nieuwe sponsor in de media bekend werd gemaakt. Edwin van der Sar, marketingdirecteur van de club: 'We hebben met veel kandidaten gesproken, maar kwamen met niemand tot een akkoord. Toen Marc zich recent meldde waren we allemaal gelijk enthousiast.'

Ook Marc Overmars zelf, van wie bekend is dat hij tijdens en na zijn voetbalcarrière een aardige buffer als zaken heeft opgebouwd, was bij de persconferentie aanwezig. 'Om eerlijk te zijn ben ik supertrots. Na de afgelopen augustusmaand had ik wat centjes over die ik nodig moest investeren. Ik besefte dat veel Ajax-supporters nog wat van mij tegoed hebben dus dit is het minste wat ik kon doen', liet de technisch directeur met een knipoog optekenen.

In de media wordt inmiddels druk gespeculeerd over de manier waarop Overmars de plek op het shirt gaat benutten. De serieuze nieuwsmedia rept over een gesloten schatkist of ogen vol dollartekens. Ook gaat er een gerucht dat de woorden Marc Netto Overmars het wit-rood-witte shirt vanaf januari, als de termijn van Aegon verlopen is, zullen gaan sieren. 

Ajax liet desgevraagd weten geen uitspraken doen over de hoogte van het sponsorbedrag. Wel wilden Van der Sar en Overmars antwoord geven op de vraag waar het geld voor besteed gaat worden. Enigszins verbaasd riep het tweetal in koor: 'Op de bank natuurlijk. Waar al ons binnenkomende geld heen gaat. En daar blijft het voorlopig ook.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten